Fórum
< návrat zpět

Airsoftové zbraně a příslušenství


Téma: Realistická zbraň rss

Zaslal/a 20.10.2019 0:27

Zdravím,
chtěl bych se zeptat jakou zbraň si koupit když chci aby měla co nejvíce realistický chod. Především blow back ale i jiné fíčury. Jedná se o zbraň na sušení a né na samotné hraní airsoftu.

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#002574
Urcite gbbr, blowback aeg sezenes asi levneji, ale nebude tak realisticky jak gbbr
icon #002576
Předně je potřeba říci, zda se bavíme o dlouhé, nebo krátké zbrani. Taky by pomohl nějaký finanční rozptyl, kolik jsi ochoten investovat a určitě třeba i napsat nějaký model zbraně, který preferuješ. Dnes se v airsoftu vyrábí prakticky všechny běžně dostupné zbraně.

Z hlediska pistolí je velmi dobrá investice do nějaké Blowback plynové pistole. V tomhle ohledu je dobrá asi jakákoliv, která nabízí realistickou rozborku a má plyn v zásobníku. To množství zbraní, které se dnes v této verzi vyrábí je velké.

U dlouhých zbraní je to složtější. Nejrealističtější jsou asi dlouhé plynovky, protože mají jak blowback, tak reálnou rozborku. Ale jsou to zbraně, které stojí obvykle 10000 i více a vyžadují už určitou údržbu a znalosti airsoftu (ohledně údržby jsou znalosti ostrých zbraní víceméně k ničemu).
U elektrik exitují už zbraně se zpětným rázem nebo pohyblivým závěrem, ale nedosponují reálnou rozborkou a cena se také pohybuje okolo 10000. Zase se mohou chlubit delší životností, než dlouhé plynové zbraně.
#002578
Teď pouze pistoli a později i dlouhou zbraň. Preferoval bych něco jako CZ 75 nebo něco obdobné co má podobné ovládací prvky. Jen si nejsem jistý jakou značku koupit aby to i trochu střílelo popřípadě jestli se dají ty plynové zbraně nějak upravovat.
icon #002579
U CZ75 to není tak složité. Vyrábí se jich nepřeerné množství, viz. nabídka na BASu:
https://airsoftshop.cz/index.php/cPath/432_389_24
Osobně, pokud klasickou CZ75, tak KJW KP09.
Jinak pak lze vybíraz z repliky Shadow, Shadow 2 a P-09.
Všechny mají realistickou rozborku a blowback. Akorát teda nejlevnější verze SP-01 Shadow za cca 1200 Kč v CO2 nemá realisti
ckou rozborku ani blowback, tak tu nebrat.
#002580
Ještě bych se zeptal na čem závisí výkon té zbraně. Popřípadě dá se nějak upravit? Jde mi o dostřel.
icon #002581
Jak daleko chceš střílet?
Plynové pistole se zas tak moc neupgradujou, obvykle je nejjednodušší variantou výměna hop-up gumičky a hlavně. Ale většina lidí si pistole neupgraduje, protože prostě není důvod.
Vzácně se pak mění další komponenty, jako hop.up komora, těsnění v pístnici či na zásobníku a ventilky, ale obvykle se tím výkon nijak zásadně nezvýší. Spíše se třeba zlepší trochu přesnost, nebo efektivnost spotřeby plynu. Upgrady krátkých plynovek dělají spíše ti, kteří s pistolemi soutěží v rámci airsoftového IPSC či dělají podobné sportovnější věci. Tico pistole používaji v poli k běžnému boji/v poli spíše neupgradují. Upgradované pisotle jsou totiž vcelku citlivé.
icon #002582
Ale abych lépe odpověděl. Výkon zbraně závisí jednak na pohonném médiu, kdy CO2 zbraně jsou obvykle silnější (vyšší úsťová rychlost), ale při rychlejší střelbě se v důsledku pomražování a schromaždování vlhkosti v hlavni zhoršuje jejich přesnost. Co2 i Green Gas mají každé svoje plusy a mínusy.
Dá se pak ještě ladit množství plynu kolik pisotle spotřebovává, ale to už je vyšší dívší, které rozumí jen ti nejzasvěcenější. S tím moc neporadím.
Samozřejmě, dobře nastavený hop-up a kvalitní hop-up gumička taktéž ovlivní dostřel, spolu s vhodně zvolenou gramáží kuliček. Gramáž kuliček to chce ale testovat individuálně, protože každý střelec preferuje něco jiného.

Menu

Odkazy

Přihlášení

Archiv článků