Fórum
< návrat zpět

Airsoftové zbraně a příslušenství


Téma: jeden nebo více typů zbraní v týmu rss

Zaslal/a 13.8.2013 9:49

Zvažujeme jestli v týmu trvat u nových členů na jednom typu základních zbraní (myšleno třeba M4), nebo to nechat volné. Jak se k tomu stavíte vy?

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#000443
pokud nenapodobujete nic konkretniho, tak nechte vyber volny. tak vam aspon lidi nebudou odmitat clenstvi, kvuli toho, ze si budou muset koupit kver, ktery nechcou
#000444
Mít v týmu jeden typ základní zbraně je bezesporu výhodou. Přináší to například kompatibilitu zásobníků, a tedy možnost jejich vypůjčení spoluhráči v nouzi, nebo - pokud budete volit i stejné či obdobné modifikace konkrétního typu zbraně, tak také kompatibilitu baterií. Právě stejné baterky se v boji ocení asi nejvíc.

S jednotnou zbraní se také pojí možnost větší unifikace výstroje (například kapsy na zásobníky...). Otvírá se tím i pole pro nějakou společnou týmovou zbraň jako zálohu na akce pro případ poruchy u zbraně některého z hráčů.

Na druhou stranu není vždy snadné přesvědčit nově příchozí o změně jejich zbraně za váš standardizovaný typ. Pokud již nějakou zbraň mají, znamená to pro ně výdaje a nutnost naučit se nové návyky pro její obsluhu a užití v boji. Zde bude asi hodně záležet na tom jaký jste tým a kam směřujete svoji činnost.

Většina týmů dnes výhod unifikace zbraně nevyužívá a nechává svým členům určitou volnost (zejména proto, co uvádí vanhouten). Například tak dává jen „doporučení“, ne striktní požadavek. Zbraně pak obvykle provazuje tým s konkrétní výstrojí (maskáče, období...)

Pokud však začínáte s airsoftem a zakládáte nový tým s tím, že si zbraně všichni budete pořizovat, je taková dohoda na stejné zbrani u kmenových členů bezpochyby dobrá. S jen jedním typem ale stejně nevystačíte, budete potřebovat do budoucna nejspíše i kulomet a odstřelovače.
#000445
Výhody a nevýhody chápu. Spíš mně zajímalo nějaké srovnání mezi týmy. Jak k tomu kdo přistupuje a jestli někdo užívá v týmu třeba jeden typ zbraní. Jak se jim to osvědčilo.
#000446
tak treba v mem okoli az na nejake reenactorske tymy, maji zbrane volne. duvod je jednoduchy - uz tak je problem najit spolehlive lidi. bohate staci problemy, jak se v 8 lidech domluvit na zavedeni jednotnych maskacu popr. taktickych vest. do toho jeste vymyslet zbrane, tak aby sedly vsem a nikdo kvuli toho neopoustel tym, se podle me rovna zazraku. spousta lidi chce nejake ARka do tymu, opak potom zase chce AKcka. mi osobne treba absolutne nesedi ani jedno.

jak psal BAS, sve vyhody to ma (zasobniky, baterky atd.), ale myslim ze v dobe kdy se da zasobnik koupit za 150 nebo 200kc, kvalitni lipol baterka za 300kc, tak tyhle problemy snad odpadaji, protoze to je neco jineho, nez pred 10ti lety, kdy baterka stala 1200kc, a jeden tlacny zasobnik litr.

byt vama, tak to necham otevrene (pokud nekopirujete nejakou presnou jednotku), budete mit vetsi prostor pro prijem novych lidi.

my jsme treba u nas, meli zavedene ze k vz.95 jen zbrane co se pouzivaji v ACR (M4, MP5, vz.58, M249 a SVD). ale casem jsme to nechali otevrene a uz se u nas ukazal i Scar nebo M16.
#000447
Jakož velitel naší jednotky se zde taky vyjadřím.
Jelikož hraju za us tak jsem chtěly používat zbraně jen co se požívají v americe, ale jelikož jsou lidi který nemají dost financí a rodiče jim dají určitou finanční podporu a třeba m4 je už moc drahá tak sahnou po levné mp5. Takže potom už to dodržovaní jednotné zbarně nejde.
Druhá věc je že se jim třeba nelíbí daný typ zbraně a chtějí jiný tak se musíte rozhodnou jestly přijít o dalšího člena nebo udělát
vyjímku.
Ale ještě mě napadla jedna věc když je to nějakej lajk v airsoftu tak ho i mužeš oblbnout že ta zbraň co požívate je ta nejlepší 2
Já osobně jsem nakonec povolil více druhů kromě ruských ak,rpk,pkm a svd.
Ale když sjou to militaristi tak mají striktní pravidla a tam už to musí všichni splňovat.

Menu

Odkazy

Přihlášení

Archiv článků