Zdroj: https://airsoft.cz/manualy/warrior-m711-kompaktni-airsoftovy-manual  •  Vydáno: 7.2.2012 9:55  •  Autor: AirSoft.cz

Warrior M711 – kompaktní airsoftový manuál

Warrior M711 – kompaktní airsoftový manuálWarrior M711 je typickým zástupcem kompaktních airsoftových manuálních zbraní.

Jeho vzorem je kompaktní automatická zbraň UZI Pistol ráže 9mm PARA se sklopnou remenní opěrkou.

V airsoftovém provedení je zbraň vyrobená v měřítku 1:1 z matových černých plastů s realistickým povrchem. Zbraň také nehyzdí žádné nerealistické šrouby s výjimkou malého, téměř nerozpoznatelného šroubku dole v pažbičce.

Délka zbraně se sklopenou pažbou je 265mm. Zajímavostí je kovová sklopná pažba která má nejen kovové rameno pažby, ale i celý blok zámku, což významně přispívá k pevnosti zbraně. Po rozklopení dosáhne celková délka zbraně řádově 470mm a je tedy možné zbraň poměrně pohodlně zapřít do ramene a zamířit. Sklopenou pažbu lze zase využít jako přední opěrku ruky při střelbě podobně jako RIS rukojeti.

Kovová je i celá řada dalších detailů z nichž hráči ocení zejména kovovou spoušť, vnitřní spoušťový mechanismus, napínací páku, přepínač režimu střelby (pojistku) a také kovový záchyt zásobníku či mušku. Díky většímu množství kovových dílů je zbraň i příjemně těžká do ruky (580g). Zásobník s celkovou kapacitou 124 ran má rychloplnění z komory. Přímá kapacita kuliček v podávacím sloupci je 23 ran. Vnitřní hlaveň je hliníková a ve zbrani je pevně seřízený hop-up.

Jednoznačnou výhodou zbraně v boji je pohodlné a dobře přístupné natahování na hřbetu. Pro střelbu jsou dle počasí optimální kuličky 0,20g až 0,25g. S kuličkami 0,12g, které jsou standardem pro měření úsťové rychlosti většiny manuálů, dosahuje zbraň na tuto kategorii a velikost velmi slušných 75m/s. Ke zbrani lze připojit popruhy (očko v předu i vzadu) a také lze dokoupit náhradní zásobníky. Samozřejmostí je i dostupnost náhradních dílů.

Zbraň s ražením Warrior je pro firmu Bohemia Air Soft exkluzivně vyráběna v Korei. Doporučená maloobchodní cena zbraně je 651,-Kč a zakoupit jí můžete například zde: Warrior M711

warriorm711.jpg

© AirSoftShop.cz
BAS