Zdroj: https://airsoft.cz/elektriky/mechabox-asg-scorpion-evo-3-a1  •  Vydáno: 29.5.2015 10:14  •  Autor: Alfred

Mechabox ASG SCORPION EVO 3 A1

Mechabox ASG SCORPION EVO 3 A1Pár slov a několik fotek k asi nejsofitikovanějšímu mechaboxu současnosti, vyrobeném kompletně v Evropě.

V našem předchozím článku jste si mohli přečíst o špičkovém mechaboxu ASG SCORPION EVO 3 A1. Ale myslím si, že bez doprovodných fotek nemůže být popis tohoto mechaboxu kompletní. Proto vám přinášímě několik fotek samotného mechaboxu a jeho dílů.

A jako vždy jsme pro umocnění dramatického efektu nechali na dílech původní vazelínu...

V článku o samotné zbrani si můžete podrobně přečíst o jeho možnostech, přesto však v bodech shrnu hlavní přednosti tohoto mechaboxu:

- byl navržen a vyroben přímo v Dánsku, je vyroben z kvalitní hliníkové slitiny a obráběn na CNC strojích.

- jsou eliminována slabá místa obvyklá pro mechaboxy verze 2 a 3. Mechabox má tedy silnější stěny, žádné ostré hrany a další zesílení na kritických místech.

- výrobce udává, že mechabox je dimenzován na pružiny síly M90 - M130, tak jak je postaven v základu ve zbrani. Při případném upgradu ale zvládne i pružiny o síle M150 (samozřejmě po patřičném upgradu kol).

- kola, ložiska, pružina, ramínko podavače a vzduchotechnika (válec, píst, hlava válce, hlava pístu, tryska) jsou standardní jako u jiných AEG. Ostatní díly jsou specifické pouze pro EVO 3.

- podpůrné ložisko osičky pod pastorkem motorku.

- Ultimate Basic motor je dimenzován až na pružinu M160 (samozřejmě je nutné, při vyšší než M130 pružině, použít vysoce zátěžová kola a celkově upgradnout i ostatní díly zbraně).

- rychlovýměna pružiny (výměna v řádech sekund).

- pokročilá elektronika s ECU (Electronic Contor Unit) i MOS-FET. Režimy střelby jsou tedy řízeny elektronicky a zbraň má velmi rychlou odezvu spouště.

- vše je dimenzováno pro využití Li-Po a Li-Fe článků. Elektronika zbraně je stavěna přímo na využítí 11.1V baterie.

- detekce selhání mechaboxu a snímač pozice kol. Zbraň je navíc odolná i vůči zkratu z vlhkosti. Důsledkem toho není ve zbrani nutná žádná pojistka.

- hlídání napětí baterie. Zbraň odpojí baterii při jejím vybití a tím zabraní jejímu poškození v důsledku podvybití.

- koncept veškeré elektroniky je stavěn na jednoduché výměně celých bloků, v případě případného poškození.

Alfred