Zdroj: https://airsoft.cz/zajimavosti/airsoftove-centrum-bohemia-air-soft  •  Vydáno: 12.1.2017 23:20  •  Autor: Alfred

Airsoftové Centrum Bohemia Air Soft

Airsoftové Centrum Bohemia Air SoftUž to budou téměř tři roky, kdy firma Bohemia Air Soft otevřela své airsoftové centrum. Je na čase se podívat, jak naše prodejna a další prostory vypadají v současnosti.

Kdo si pamatuje rozvinutější počátky českého airsoftu, dejme tomu okolo roku 2005, tak ví, že existovalo jen pár specializovaných airsoftových obchodů, jinak nic. Obchody byly obvykle malé, buď s minimální výstavní plochou, nebo naopak tak přecpané věcmi, až to pěkné nebylo a stejně nebylo možné vystavit vše. Nástup e-shopů samozřejmě dovoloval prodávat i to co nebylo vidět na pultě, ale přeci jen, kouzlo kamenného obchodu je právě v tom, že vše vidíte a můžete si to osahat a hlavně porovnat v reálu různé značky a výrobce, protože ne vše co se zdá na fotce stejné je v reálu stejné. I naše firma měla tehdy jen malou prodejnu. Okolo roku 2005 to byla v podstatě jen jedna místnost, ve které nebylo takřka nic vystaveno a zboží se na pult nosilo ukázat ze skladu. Později se přesunula prodejna do jiné, o trochu větší místnosti. Už bylo možné nějaké zboží vystavit, ale pořád to bylo zoufale málo na tak široký sortiment. Pak ale přišel rok 2011, kdy se podařilo získat budovu bývalého autosalonu Mercedes, kousek od stávajícího sídla firmy v Praze. Ideální místo pro největší prodejnu nejen v ČR, ale i ve střední Evropě. Vysněné airsoftové centrum mého šéfa.

Kompletní rekonstrukce, vyběhání všech povolení atd. zabralo něco času, ale v sobotu 22. února 2014 mohlo být toto airsoftové centrum konečně slavnostně otevřeno na adrese Ratajská 504 v Praze 9 - Újezdu nad Lesy. A že bylo co oslavovat. Prodejnu o rozloze přes 230 m2 nenajdete nejen nikde v Evropě, ale dokonce ani třeba v Japonsku, Hong Kongu nebo na Taiwanu. Paradoxně, do naší prodejny by se ty běžné asijské vešly dvě i tři. Velikostí se jí mohou rovnat jen americké prodejny. Není ovšem až tak důležitá rozloha samotná, ale to, co na ní bude. A prodejna Bohemia Air Soft rozhodně nepatří mezi prázdné prodejny s dostatkem místa na tancování. Překvapivě bychom dnes využili klidně o půlku větší prodejnu. Ano, tolik zboží máme v nabídce.

Pro lepší představu o velikosti naší prodejny, posuďte sami pár zajímavých údajů, které jsem si v úterý spočítal:

- Prodejna disponuje celkem 92 vitrínami, z toho 82 tvoří velké vitríny na dlouhé zbraně. Což je přes 100 metrů vitrín.

- Ve vitrínách je vystaveno vždy mezi 900 – 1000 různých typů zbraní (dle stavu zásob), z toho je vždy zhruba polovina elektrických a více než 300 plynových zbraní. Zbytek připadá na manuální zbraně, brokovnice, odstřelovací pušky a granátomety, tedy obvykle něco kolem 150 - 170 zbraní těchto speciálnějších kategorií. Nikdy jsme neměli na výstavce méně než 900 zbraní.

- K vitrínám patří ještě 25 metrů dlouhý výstavní pult a za ním regálové police a otevřené skříně na uniformy a jiné doplňky.

- Ve vitrínách a výstavním pultu je vystaveno cca 400 různých zásobníků do všech typů zbraní a nespočet dalšího příslušenství, jako jsou kolimátory, puškohledy, montáže, tlumiče atd. Tedy přes 300 dalších produktů.

- V již zmíněných skříních a 10 metrovém stojanu s ramínky je vystaveno také přes 2000 různých kusů oblečení a výstroje.

- Pověšeno a vystaveno je téměř 300 různých položek ochranných pomůcek, jako jsou brýle, chrániče a helmy.

- Na prodejně nechybí ani komfortní převlékací kabinka s velkým zrcadlem, nebo pohovky k posezení pro unavené návštěvníky.

Máte už lepší představu o velikosti naší prodejny? Je vám proto asi jasné, že na tohle všechno by to chtělo ještě větší prodejnu. A ano, jak čas postupuje, stává se naše prodejna plnější a plnější a tedy menší a menší…

Ale Airsoftové centrum Bohemia Air Soft to není jenom prodejna. Pomineme-li přidruženou kancelář či fotokoutek pro zpracování produktů pro e-shop, máme zde i dva příruční sklady, které neustále přetékají zbožím, které už prostě není kam vystavit.

A nakonec tu je plně vybavený přednáškový sál s vlastním vchodem a zázemím v prvním patře. S plochou přes 60 m2, promítacím plátnem, projektorem je vhodným pro školení, přednášky či klubové akce. Pochopitelně zázemí pro tyto účely skýtá nejen WC, ale i plně vybavenou kuchyňku. Tento prostor se zatím příliš nevyužíval, probíhaly zde jen burzy, nějaká firemní školení a oslavy a také několik setkání Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva, jejímž členem je naše firma. Ale míra využití právě tohoto zázemí přímo pro airsoft se letos změní. Jak konkrétně, to nechám jako malé překvapení, na které stejně brzo dojde.

Lze tedy snad chtít něco více, než takto velkou prodejnu? No, určitá přidaná hodnota by tu mohla být a my ji plánujeme využít právě letošní rok. I bez ní ale stojí za to si udělat někdy výlet a podívat se do ní. Nikde jinde neuvidíte tolik zbraní pohromadě. Věřím, že se vám bude toto naše airsoftové království líbit. A kdyby to snad bylo málo, vězte, že ani tato velká prodejna by se neobešla bez dalšího našeho zázemí, které je v necelý 1 km vzdáleném hlavním firemním sídle. Zde jsou na ploše o rozloze bezmála 300 m2 umístěné kanceláře, servis s dílnou, laserem a přejímací místností a především distribuční sklad o rozloze cca 150 m2 pro denní expedici a zásobení.

Je vám to stále málo a nechápete, kam dáváme ty kontejnery zboží, které k nám přímo z Asie pravidelně míří? Pak vězte, že pravým rájem je náš logistický areál s velkou budovou třípatrového skladu umístěný kus za Prahou. Zboží je zde sice v regálech na paletách či ve velkých bednách, ale nám skýtá zázemí i pro řadu dalších činností.

Jak to vše vzniklo? No, je za tím více než 20 let tvrdé práce, po kterou je naše firma Bohemia Air Soft na trhu a pozor – po celou tu dobu děláme jen airsoft a věci s ním přímo související!

Pokud chcete, přidejte se k nám. Aktuálně rozšiřujeme náš tým a hledáme zkušeného airosfťáka jako odborného prodejce do naší prodejny a k práci na e-shopu a nového kolegu do kanceláře s dobrou znalostí angličtiny.