Zdroj: https://airsoft.cz/airsoft-akce/operace-zaragua-7-prvni-info  •  Vydáno: 4.6.2019 10:26  •  Autor: AirSoft.cz

Operace Zaragua VII - první info

Operace Zaragua VII - první infoJako každý rok i letos znovu propukne v jihoamerické Zarague konflikt mezi znepřátelenými frakcemi usilujícími o moc. Těšit se můžete na naši tradiční airsoftovou akci již 9. - 11. srpna 2019.

V Zaragui uplynul další rok. Byl to rok sice klidný navenek, ale bouřlivý uvnitř. Vládě se podařilo převzít kontrolu nad další dosud nepřístupnou částí území. Minulý rok se v Zaragui podařilo také přes řadu komplikací znovu rozběhnout těžbu nerostného bohatství, především zásluhou COPROXu. Mnozí proto přivřeli oči nad praním špinavých peněz i ukládáním toxického odpadu v zemi. Také se našla další část zlatého pokladu, který zmizel během předchozí občanské války. Vláda se vlivem vnitřní nejistoty a politické situace rozhodla opřít o jednotky LOF, které nyní reprezentují prakticky jediné funkční domácí státní ozbrojené složky. Zaragua se stabilizovala a proto už nelze operovat na poli výroby drog tak veřejně jako dříve. To pochopitelně vyvolalo pnutí mezi oběma kartely. Je proto otázkou času, kdy se malé potyčky a strkanice zvrhnou v nevyhnutelnou kartelovou válku El Mosto a Hienas.

Co v této chvíli se ZFOR, je pro ně v Zarague místo a uplatnění? OSN už by málem celou misi ZFOR odvolala, ale její představitelé velmi záhy pochopili, že v Zaragui probíhá jakási studená válka mezi LOF a COPROX a obě strany čekají jen na legální záminku, aby se mohly pokusit druhou stranu definitivně zlikvidovat. Do toho situace s kartely a obchodem s drogami. Jestli si neskočí po krku COPROX s LOF, tak kartely stejně dříve či později spustí něco, co půjde jen obtížně zastavit. Na první pohled tedy vládne klid, ale celá země je v napětí, kdo první vystřelí. ZFOR proto zůstává! Do toho všeho se Zaragua potýká s dozvuky uprchlické krize na kolumbijské hranici. Z uprchlického tábora, který byl vybudován už většina uprchlíků odešla zpět do země, ale stále se tu a tam objevují noví. Bohužel, problémů na hranicích využívají i kartely ke svým obchodům a více než kdy předtím je nutné, aby si Zaragua hlídala vlastní hranici.

Občanská válka v Zaragui ovšem podle zahraničních expertů zatím přímo nehrozí. Přesto jsou obavy zejména ze dvou možných scénářů. První, že LOF nebo COPROX udělají nějaký přešlap a nastane letos v létě konflikt, ve kterém bude stát vláda proti korporaci a nastalého zmatku využijí kartely. Druhý je ten, že vypukne letní kartelová válka, jejíž průběh využije COPROX i LOF k tomu, aby si rozšířily sféry vlivu. Nakonec se stejně zapojí všichni. ZFOR pak bude muset zase dělat první a poslední, aby uhasil ty největší hrozby, ať už půjde o kteroukoliv stranu.

Stejně jako v předchozích letech, se bude celá airsoftová akce Operace Zaragua opět uskutečňovat v Oldřichově u Písku, tentokrát ovšem, jak již jsme naznačili v rozšířeném herním prostoru. Bude vás čekat souboj pěti tradičních a vyrovnaných frakcí, doplněných o nájemné dětské vojáky Huerfános. Prožijete velké bitvy, malé úkoly i speciální mise tentokrát nově i za hranicemi Zaragui.

Registrace budou letos probíhat znovu ve vlnách, aby se vyrovnaly počty. Spuštění první vlny registrací bude 10. června v 16:00 a to v ceně 450 Kč na osobu. Více o registracích ZDE.

Výkon zbraní

Pro první fázi hry jsou povoleny pouze zbraně s výkonem do 130 m/s a to výhradně:

manuální pistole, manuální brokovnice a dlouhé manuály, plynové pistole, plynové patronové brokovnice, AEP pistole a AEP samopaly (povolena pouze střelba jednotlivými ranami, je zakázáno použití bubnových zásobníků).

Zakázány jsou: ostatní dlouhé plynové zbraně a veškeré AEG zbraně.

Pro druhou fázi hry platí následující limity (tolerance měření 1 m/s):
Bílá páska - automatické zbraně do 135 m/s

Modrá páska - poloautomatické zbraně 136 – 160 m/s

Červená páska - jednoranné zbraně 160 – 170 m/s nebo 160 – 190 m/s


HPA zbraně jsou zakázány.

Pokud bychom to měli shrnout tak se můžete těšit na: