Zdroj: https://airsoft.cz/airsoft-akce/informace-o-akci-zaragua-vii.a-zakladni-pravidla  •  Vydáno: 9.7.2019 18:15  •  Autor: Alfred

Informace o akci Zaragua VII. a základní pravidla

Informace o akci Zaragua VII. a základní pravidla

Harmonogram akce 9. – 11. srpna 2019:
otevření OFF ZONE: pátek 9. srpna 2019 od 14.00 hod., registrace od 17.00 hod.
úvodní nástup: sobota 10. srpna 2019 v 8.30 hod.
herní období 1. den: od 10.00 do 18.00 hod.
večerní nástup a losování sponzorských cen: 18.30 hod.
herní období 2. den: od 8.00 do 15.00 hod.
závěrečný nástup: neděle 11. srpna 2019 v 16.00 hod.

Herní prostor:
Herní prostor v areálu Oldřichov u Písku bude definován na mapě. Mapu každý hráč obdrží při registraci. Boj a pohyb mimo herní prostor je zakázán.

Podmínky účasti:
Hry se mohou zúčastnit pouze zaregistrovaní hráči, kteří zaplatili vstupné. Minimální věk pro samostatnou účast ve hře je 18 let. Hráči mladší 18 let musí mít na akci zajištěn trvalý dozor osoby starší 18 let a při registraci předložit souhlas zákonného zástupce. Hráči mladší 15 let se akce mohou účastnit jen v rámci účasti registrovaného airsoftového oddílu za frakci Huérfanos – nutno dohodnout předem s organizátory na akce@airsoft.cz. Ve výjimečných případech na základě odůvodněné žádosti, může účast mladšího hráče 15 let s trvalým doprovodem hrajícího rodiče povolit organizátor i mimo frakci Huérfanos.

Pravidla hry

Každý hráč pohybující se na bojišti, musí mít trvale na hlavě nasazenou pokrývku hlavy dle své herní frakce, používat ochranné brýle, dodržovat zásady fair play, bezpečného používání airsoftových zbraní, pokyny organizátorů a platné zákony. Hráč se hry účastní na vlastní odpovědnost a nebezpečí. Výjimku z povinnosti nosit pokrývku hlavy dle své frakce mají odstřelovači v hejkalu s nasazenou maskovací kapucí na hlavě (rozlišení je na jejich odpovědnosti).

 

Rozlišení herních frakcí:
Mezinárodní sily ZFOR - helma
Lidová osvobozenecká fronta (LOF) - baret
Důlní korporace COPROX - čepice s kšiltem
Kartel Hienas - klobouk
Kartel El MOSTO - šátek nebo shemag
Dětští vojáci Huérfanos – helma + rukávová páska (dodají organizátoři)

Ochranka bankéře – červená kšiltovka

Pozn.: Barva či maskovací vzor pokrývky hlavy můžou být libovolné s výjimkou červené kšiltovky.

 

Zbraně:

Pro první fázi hry jsou povoleny pouze zbraně s výkonem do 130 m/s a to výhradně:

manuální pistole, manuální brokovnice a dlouhé manuály, plynové pistole, plynové patronové brokovnice, AEP pistole a AEP samopaly (povolena pouze střelba jednotlivými ranami, je zakázáno použití bubnových zásobníků).

Zakázány jsou: ostatní dlouhé plynové zbraně a veškeré AEG zbraně.

 

Pro druhou fázi hry platí následující limity měřené s 0,20g kuličkami (tolerance měření 1 m/s):

Bílá páska - automatické zbraně do 135 m/s

Modrá páska - poloautomatické zbraně 136 – 160 m/s

Červená páska - jednoranné zbraně 160 – 170 m/s nebo 160 – 190 m/s

 

HPA zbraně jsou zakázány.

Na akci jsou zakázány airsoftové zbraně s pohonem na stlačený vzduch (HPA) a airsoftové zbraně s úsťovou rychlostí nad 170 m/s s výjimkou manuálních zbraní červené kategorie.

Na akci je zakázáno používat jiné než plastové a BIO plastové kuličky a kuličky těžší než 0,50 g.

Zbraně žluté a červené kategorie mohou obsluhovat pouze hráči starší 18 let.

 

Airsoftové granáty:

Na akci jsou povoleny pouze airsoftové granáty (plynové či mechanické) bez výbušné slože. „Exploduje-li“ takový granát v místnosti umírají všichni hráči v této místnosti. Ve volném terénu umírají pouze hráči zasažení kuličkou vymrštěnou při „explozi“ granátu.


Herní mechanismus:

Herní mechanismus a cíle frakcí jsou popsány v souboru systém hry.

1. fáze hry:
Všichni hráči začínají hru pouze s manuálními, krátkými plynovými a krátkými AEP zbraněmi bílé kategorie do 130 m/s. Povolena je pouze střelba jednotlivými ranami. Jiné zbraně
hráči u sebe v této herní fázi nesmí nosit (lze uložit pod dozorem na REFRESH nebo v OFF ZONE).

 

Přezbrojení a 2. fáze hry:
Ve 12:00 bude zahájeno přezbrojování frakcí. Frakce se budou moci v tento čas (či kdykoliv později) ozbrojit automatickými zbraněmi a zbraněmi ostatních kategorií (viz. Pravidla výše). Hra dál pokračuje bez omezeních platných pro 1. fázi hry.

 

Zasažení hráče:
Jako platný zásah se počítá jakýkoliv přímý zásah hráče do libovolné části těla nebo výstroje. Zásah od vlastního hráče se počítá jako platný zásah. Zásah evidentně odraženou kuličkou s nízkou energií, nebo zásah do zbraně neplatí.

Zasažený hráč ohlásí zásah zvoláním „mám“ nebo „zásah“, nasadí si reflexní vestu či reflexní čepici a odejde jako mrtvý hráč na REFRESH.

Zasažený velitel frakce nemůže dál bojovat (střílet), nadále ale smí řídit činnost své frakce. Organizačním štábem a velitelem určení a řádně označení podvelitelé postupují při zásahu stejným způsobem.

Oživování v herním poli pomocí mediků není povoleno.

Refresh (mrtvoliště):
Na REFRESH probíhá oživení vždy v každou celou hodinu a každou půl hodinu. Každá z bojujících stran má vlastní vyznačený REFRESH. REFRESH je páskou ohraničená nebojová zóna. Přesto je nutné i v ní mít stále nasazené ochranné brýle.

Speciální refresh: Velitel frakce může za 50000 PESO zakoupit okamžité oživení pro všechny hráče jeho frakce, kteří jsou přítomni na refresh.

Herní postavy:
Po herním poli se pohybují herní postavy, které nejsou součástí žádné frakce a mají i specifickou pokrývku hlavy ve formě klobouku (slamák/kovbojský) případně pokrývjky hlavy odpovídající jejich kostýmu, který je snadno rozlišitelný od ostatních hráčů. Každá z těchto postav nabízí různé služby, které mohou být frakcím prospěšné, případně mají pro frakci jiný užitek. Postavy se dle svého charakteru mohou aktivně bránit, či vystupovat nepřátelsky.

Veškeré dotazy k akci, pravidlům či registracím směřujte na akce@airsoft.cz