Zdroj: https://airsoft.cz/plynovky/cybg-desert-eagle-50ae-kov-co2  •  Vydáno: 12.1.2012 11:23  •  Autor: AirSoft.cz

CYBG Desert Eagle 50AE kov CO2

CYBG Desert Eagle 50AE kov CO2Jedna z největších a nejtěžších pistolí na světě představujeme Pouštního Orla (נשר המדבר)

První verze této pistole vznikla v roce 1983 v ráži 357. O osm let později, spatřil světlo světa legendární model Desert Eagle .50, jehož airsoftová replika od firmy Cybergun se mi dostala do ruky. Opět neodolám a otestuji ji.


Máme tu plynovou blowback automatickou pistoli s pohonem na CO2. Pažbení je vyrobeno z odolného ABS plastu, závěr a veškeré ostatní funkční prvky jsou naopak kovové. Jelikož se jedná o licencovaný produkt, nalezneme na závěru jak originální bílé ražení izraelské zbrojovky, tak i její logo na pažbičce. Zbraň má pohyblivý úderník a na závěru oboustrannou pojistku s přepínačem střelby, který umožňuje pistoli střílet jednotlivými ranami i plně automatickou dávkou. A teď něco k parametrům zbraně.


Při délce 27 cm má pistole díky svému provedení úctyhodných 1123g, z čehož 300 gramů váží prázdný dvojřadý zásobník na 21 ran. I bez zásobníku tedy budete mít v rukou stále slušnou váhu.
Cybergun Desert Eagle .50 je poháněn CO2 12g bombičkami, které se vkládají do zásobníku. Při jednotlivých výstřelech mi v testu vydržela bombička na rovných 73 výstřelů, tedy tři plné zásobníky, než ztratila bombička tlak a nebyla schopna pohnout s mohutným kovovým závěrem. Ovšem ani ke konci se úsťová rychlost výrazně nesnížila. Ta je díky 128mm bronzové hlavni na 93 m/s při použití 0,20g kuliček značky ICS. Dopadová energie projektilu je až 0,9J a výrobce uvádí dostřel 45 metrů. Zbraň je navíc vybavena systémem „Spin up“ který, který dovoluje plynulejší a efektivnější regulaci hop-up mechanismu. Regulace tohoto mechanismu probíhá za pomocí drobné páčky na obvodu vnitřní hlavně.
Při automatické střelbě má tato pistole kadenci 650 ran za minutu, takže na kratší vzdálenosti dodává slušnou palebnou převahu, naopak délka hlavně jí dodává dostatečnou přesnost na střední vzdálenosti, oproti obvyklým blowback pistolím.

V příslušenství ke zbrani nalezneme trubičkovou rychloplničku, vzorek 0,20g kuliček, velký imbusový klíč pro dotažení bombičky a návod v anglickém, francouzském a španělském jazyce.

Naneštěstí i tato pistole má několik svých drobných much. Ovládání je díky zpětnému rázu spíše pro zkušenější hráče. Také přístup k regulaci hop-up není zrovna nejideálnější. A nakonec lišta na pistoli. Bohužel z klasických R.I.S. montáží mi na ní neseděla žádná, co jsem našel, protože na pistoli je atypická 16mm lišta.

Cybergun Desert Eagle .50 je impozantní plynová pistole, která vám zaručí převahu v budovách a dovolí vést rovnocenný boj na střední vzdálenosti. Tak jako tak se stane klenotem vaší airsoftové výzbroje. Ať už jako záložní zbraň, nebo přímá palebná podpora v budově, díky této pistoli budete mít pocit, že máte něco víc, než jen obyčejnou plynovou pistoli.
 

© AirSoftShop.cz
Foto a text - Petr a Alfred