Zdroj: https://airsoft.cz/as-tymy/a.s.t.d-airsoft-team-dubnany  •  Vydáno: 17.12.2016 11:30  •  Autor: Alfred

A.S.T.D Airsoft team Dubňany

A.S.T.D Airsoft team DubňanyTentokrát se představí tým až z jižní Moravy. Mladý a energický tým s mnoha plány do budoucna.

Jako vždy, pro začátek jméno vašeho týmu.
Jméno našeho týmu je A.S.T.D (čili zkráceně Airsoft team Dubňany). Původně jsme se jmenovali jinak, avšak tento rok pro nás nastávají velké změny, a tak jsme se rozhodli název změnit.

Čistě tedy pro pořádet, odkud konkrétně jste?
Jak už náš název napovídá, jsme z města Dubňany (Jihomoravský kraj), podle kterého se sice jmenujeme, ale rozhodně odtud nepochází všichni naši členové.

Kolik máte členů a jaký je váš věkový průměr?
V současné době máme celých 10 aktivních členů, za což jsme opravdu rádi. Věkový průměr je vcelku nízký - 17 let.

Jaké máte zaměření týmu, nebo nějaká stručná charakteristika?
Určitě nemáme ústrojovou kázeň, jako některé jiné týmy. Jde nám především o zážitek ze hry, fair-play a získávání nových zkušeností na poli airsoftu.



Trochu o vašich začátcích. Jak jste se dali dohromady a od kdy fungujete?
Náš tým vznikl již v roce 2013, kdy jsme objevili svět airsoftu, který nás chytil a už nepustil. V následujících třech letech jsme mezi sebe přijali další členy, kteří byli stejní nadšenci do zbraní, armády, airsoftu a adrenalinové zábavy vůbec.

A kdo tomu všemu velí? Povězte něco o vašem veliteli.
Slovy členů týmu: "Myslím si že náš velitel je super." "Dokáže se rychle rozhodovat a takticky myslet, i když všude kolem "létají kuličky" " . "Dokáže se rychle přizpůsobit dané situaci a vyváznout z ní i s celým týmem co nejlépe". "Vždy nás vede správně a odhodlaně kupředu." "Umí dobře rozvrhnout náš postup během hry a vždy tak nějak tuší co se bude dít dál." "Rád poradí, když se vyskytne nějaký problém". "Je to klidný chlápek, který ale nepříteli nedá nic zadarmo."

Hezky řečeno. A naopak co vaše budoucnost a plány na další rok?
V současné chvíli (konec roku 2016) prochází náš tým velkou evolucí, ať už to jsou nové webové stránky, název a logo, nebo přezbrojení na novou výzbroj a výstroj u několika členů. V budoucnu bychom se rádi zaměřili na větší airsoft akce, včetně některých v zahraničí. Také neustále pilujeme taktiku boje (ovšem co nejvíce uzpůsobenou airsoftovému prostředí).

Kde vás můžeme nejčastěji potkat?
Potkat nás můžete na akcích po celém Jihomoravském kraji a v novém roce snad na akcích po celé ČR.

Nějaké airsoftové akce, na které opravdu rádi jezdíte?
Zatím nemáme žádnou oblíbenou akci, ale velmi nás zaujala akce "Zaragua", na které se příští rok určitě ukážeme. Také preferujeme akce s omezením úsťové rychlosti. Jsme toho názoru, že zde více záleží na schopnostech samotného hráče.

Tak to rád slyším, že právě Zaragua vás zaujala ;-) A jako tým děláte společně i jiné činnosti než jen airsoft?
Ano, například jezdíme na cyklovýlety a různé akce, jednou do měsíce se sejdeme na LAN párty, a také každý rok pořádáme Oslavu výročí založení našeho týmu, což je den plný airsoftu, grilování a zábavy.

Nabíráte či hledáte nové členy? Co by případně měli splňovat?
Každý nový člen by měl být tak trochu nadšenec do vojenství a armády obecně. Musí mít týmového ducha a hlavně musí hrát naprosto Fair-play.

Co holky a airsoft? Máte v týmu nějaké?
Ano, už od počátku naší existence máme v týmu jednu slečnu.

Má váš tým nějakou zvláštnost, přednost, nebo prostě něco extra, co ho odlišuje od ostatních?
Jsme prostě parta lidí, kteří milují airsoft a chtějí se mu věnovat co nejlépe a nejdéle. 

Pár slov na závěr?
Airsoft hráči třeste se, přichází krvelačný A.S.T.D.

Pokud vás náš tým zaujal, podívejte se na naše skvělé webové stránky www.airsoftdubnany.cz, nebo nás sledujte na Facebooku a Instagramu. S pozdravem A.S.T.D.