Zdroj: https://airsoft.cz/airsoft-akce/operace-zaragua-v-prvni-info  •  Vydáno: 25.5.2017 18:24  •  Autor: Alfred

Operace Zaragua V - První Info

Operace Zaragua V - První InfoUběhl další rok a v Zaragui se konečně podařilo sestavit velmi křehkou, ale relativně fungující vládu. Předvolební boj byl sice ve znamení lehkého násilí, ale po jeho ukončení proběhly řádné volby, které si pochvalovalo i mezinárodní společenství. Naopak si nepochvalovalo složení vlády, ale co cizinci nadělají že?

Všechny tři hlavní strany, podporované samozřejmě jednotlivými znesvářenými frakcemi Coprox, El Mosto a LOF, utvořily dočasnou koalici. Prvním zjištěním, nutno dodat, že nikoliv překvapujícím, byla zcela prázdná státní pokladna, stejně jako absence národního pokladu a zlatých rezerv. Inu, takhle to dopadá po každé občanské válce. Následovala memoranda o tom, jak „Poklad náš zůstává“ a tak dále. Současná vláda nicméně pochopila, že nejprve je nutné státní kasu naplnit, jinak nebude z čeho zničenou Zaraguu postavit na nohy. Jak vidíte, i když jde o dobré úmysly, v Zarague jde vždy jen o peníze. Nečekejte ale žádné samaritánství od této vlády. Za prvé, jde jen o to sebrat peníze ostatním, za druhé, kdo naplní pokladnu nejvíce, toho jistě další rok zvolí, protože původ peněz běžného voliče nezajímá.

Je tedy nejprve nutné dohledat rozkradené zlaté rezervy a cennosti z národního pokladu. Něco z toho je určitě ukryto ještě v Zarague. A něco z toho si možná i někdo přivlastnil… No o vyvlastnění se už postarají frakce, které tahají za nitky. A půjde to buď po dobrém, nebo po zlém. Když se náhodou objeví možnost získat nějaké peníze do kasy jinými prostředky, ideálně na úkor konkurenční frakce, byla by chyba této možnosti nevyužít – že?

Jenže jsou tu i jiné živly, než jen zkorumpovaní politici ovládaní frakcemi. Po několika letech konfliktu je v zemi bezpočet sirotků, kteří se pomalu stávají problémem - v některých oblastech i ozbrojeným problémem. Je jen otázkou času, než toho někdo využije k vlastnímu obohacení.

Ještě štěstí, že jednotky ZFOR stále neopustily zemi. Někdo přeci jen musí začít cvičit budoucí policii a armádu a zároveň dohlížet na dění v zemi, než toho bude schopna nová vláda.

A tak se opět vracíme do staré známé Zaragui, kde peníze znamenají vše a život nic. Je jen na vás, pod jakou frakcí a její záminkou se k těmto penězům dostanete.

 

Co vás letos zase čeká?

- dobře známý prostor Oldřichova u Písku, ale s kompletně novým rozmístěním stran i úkolů
- čtyři herní frakce (rozlišené pokrývkou hlavy)
- charismatičtí velitelé frakcí
- široké spektrum úkolů jak pro celé frakce, tak i jednotlivá družstva či jednotlivce
- tradiční úvodní část s krátkými zbraněmi a manuálkami
- u nás zavedené limity na výkon a úplný zákaz zbraní na stlačený vzduch (HPA)
- kvalitní zázemí offzony
- závěrečná tombola

 

A co nového připravujeme?

- nová nájemná frakce přístupná pouze pro airsoftové oddíly (dětští vojáci)
- hon za herním pokladem
- drobné věcné odměny pro jednotlivé hráče během hry
- lehké prvky larpu
- více příběhu a děje v rámci hry
- nové nášivky, znaky frakcí a pamětní předměty Zaragua V

 

 

Registrace spustíme na přelomu května a června a jako vždy. Veškeré dotazy směřujte do komentářů nebo na akce[zavináč]airsoft.cz