Zdroj: https://airsoft.cz/vystroj/blackwater-sniper-pouzdro-150  •  Vydáno: 3.10.2017 11:13  •  Autor: Alfred

Blackwater Sniper pouzdro 150

Blackwater Sniper pouzdro 150Dříve nebo později většina vlastníků airsoftových zbraní přijde na to, že nosit svou zbraň zabalenou v shemagu či sniper šále není už tak pohodlný jako kdysi. Navíc většina pádů takto zabalených zbraní vyvolá v majitelích útrpné a starostlivé pohledy směrem k místu dopadu.

Někteří posléze zvolí různé transportní kufry z tvrdého plastu vykládané molitanem, jiní zvolí látková pouzdra, která sice jsou měkčí než kufry, ale vynikají možností transportních popruhů a především rozdělení prostoru pomocí kapes. A právě jedno takové látkové pouzdro si dnes ukážeme.

Blackwater sniper pouzdro je vyrobeno z materiálu CORDURA®. Tento materiál je několika násobně odolnější než polyester či nylon. Je vysoce odolný proti prodření či protržení. I proto je velmi často využíván pro výrobu vest, oblečení, bot či právě batohů.
Pouzdro měří 105cm a pojme zbraň o délce zhruba 100cm bez zbytečného přetěžování zipu. Zip má dva jezdce pro pohodlnější zapínání. Samotné pouzdro se skládá ze 2 hlavních částí.

Vrchní část je krycí a umožňuje prodloužení pouzdra až o 20 cm (tj. Lze uložit zbraň o délce 120 cm). K samotnému pouzdru je přichyceno vnitřně pomocí 4 pásků ze suchého zipu (po 2 na každém boku). Z boku se nachází dvě řady MOLLE vazby pro případné doplnění menšími sumkami. Vazba se nachází pouze na jednom boku, druhá strana je zcela hladká. Na vrcholu krycí části je přišité nosné ucho, za které můžete bez větších obav zvednout i plné pouzdro. Za předpokladu, že využijete celou délku suchých zipů.

Na vnější straně pouzdra nalezneme 4 kapsy z toho 1 s poctivou výšivkou BLACKWATER™.
Rozměry kapes umožňují nosit rozděleně různé druhy příslušenství:
Kapsa č.1 23x23x5 (DxŠxV)
Kapsa č.2 10x23x5
Kapsa č.3 35x10~5* x5
Kapsa
č.4 35x12x5

*) kapsa se zužuje vzhledem k tvaru pouzdra

Dále na venkovní straně nalezneme 2 ucha se spojovací částí pro běžné nošení v ruce a 5 plastových ok pro uchycení řemenu. Poutka na hřbetu umožňují nošení na 1 rameni a lze je tak využít pro odlehčení ruce.
Zbylá poutka jsou na zadní straně a slouží k nošení pouzdra na zádech stejně jako batoh.
Samotné popruhy jsou opatřeny posuvným vyměkčením a na k poutkům jsou přichyceny pomocí plastových poutek s karabinami (taktéž plast), které se volně otáčí, čímž snižují opotřebení popruhů a zvyšují pohodlí při nošení.

Dno je pak vyztuženo, ale bohužel postrádá jakékoliv gumové plochy, takže při položení na zem se dotkne látka přímo povrchu. Nicméně díky kvalitnímu materiálu se zase až tak o moc nejedná.
Vyměkčení bočnic zajišťuje cca 25mm měkká vložka čímž se dostáváme k vnitřku pouzdra.
Uvnitř se nachází 3 suché zipy (2 na levé straně a 1 na pravé). Prostor je rozdělen měkčenou přepážkou, která se však nechá snadno vyndat.

Celkový dojem z pouzdra je dobrý. Materiál působí kvalitně a švy pevně. Občas jde narazit na kus nitě či horší zakončení stehu, ale hlavní šev je v pořádku.

Pouzdro Black Hawk Sniper můžete zakoupit na Bohemia Air Soft za 1679,- Kč.

Autor: Jindra