Zdroj: https://airsoft.cz/zajimavosti/gg-world-cup-2019  •  Vydáno: 16.3.2019 10:28  •  Autor: Alfred

G&G World Cup 2019

G&G World Cup 2019



G&G Armament World Cup 2019
CQB Shooting Competition

Kdy: 19. – 21. července 2019
Kde: Taipei, Tchaj-wan (Taiwan)

Co to je?
Soutěž je neoficiálním mistrovstvím světa v akční střelbě z airsoftových zbraní, které je pořádáno vždy jednou za dva roky na Tchaj-wanu s přispěním hlavního partnera soutěže společnosti G&G Armament.

V soutěži, která zahrnuje celkem 4 disciplíny akční střelby z dlouhých i krátkých airsoftových zbraní a airsoftové odstřelovací pušky se utkají soutěžní týmy tvořené vždy dvojicí střelců, které reprezentují jednotlivé účastnické státy. Úřadujícím šampionem z roku 2017 je tým z Chile. V roce 2019 je do soutěže přihlášeno cca 40 týmu z celého světa a vůbec poprvé je mezi nimi i tým z České republiky.

Vítězný tým světového finále obdrží první cenu ve výši 10.000 USD. Dotovány jsou i jednotlivé finální soutěžní disciplíny a další místa.

Jak se mohu zúčastnit?
Stačí vyhrát národní kolo této soutěže!


G&G Armament World Cup 2019 – České národní kolo

Kdy: 8. května 2019
Kde: Armádní střelecký stadion Lobzy (Plzeň – Lobzy)

Kdo se může zúčastnit?
Národního kola soutěže G&G Armament World Cup 2019 se mohou zúčastnit přihlášené dvoučlenné soutěžní týmy. Každý tým musí být složen vždy ze dvou soutěžících. Celkem bude do soutěže v národním kole vpuštěno cca. 100 soutěžních týmů.

Každý soutěžící v českém národním kole musí být starší 18 let (rozhodující je věk v den konání soutěže) a musí být buď občanem České republiky, nebo být na jejím území přihlášen k trvalému pobytu. Ze soutěže jsou vyloučeny osoby, které se přímo podílejí na zajištění organizace této soutěže, staví v rámci ní terčové systémy nebo vykonávají funkci rozhodčího.

V jakých disciplínách národní soutěž probíhá?
Jednotlivá národní kola soutěže vždy volně kopírují dvě základní disciplíny mezinárodního finále s využitím terčových systémů M.E.T. (Multifunctional Electronic Target). Jedná se o kvalifikační disciplíny „5x5“ a „Search & Destroy“, které jsou v národních kolech stříleny z vlastních dlouhých elektrických zbraní soutěžících. Povolena je pouze střelba jednotlivými ranami (střelba dávkou či krátkou dávkou znamená diskvalifikaci).

„5x5“
Jedná se o střelbu ze statické pozice ve stoje, kdy jsou každému soutěžícímu v náhodném pořadí postupně aktivovány jednotlivé terče systému 5x5 ve vzdálenosti 8 m. Všechny terče musí být zasaženy (nedokončení, byť i jedním soutěžícím znamená diskvalifikaci). Soutěžní časy obou soutěžících se v této disciplíně sčítají. Počet ran není omezen.

„Search & Destroy“
Pro soutěžící jsou v herní ploše vyznačeny zóny, do kterých se musí přesunout ze startovní pozice. Z uvedených zón pak vedou palbu na v náhodném pořadí aktivované terče. Celkem je v cílové ploše rozmístěno 15 terčů. Všechny terče musí být zasaženy. Počet ran není omezen a oba soutěžící mohou vést i palbu současně na jeden terč. Nedokončení disciplíny do 3 minut znamená diskvalifikaci. Výstřel vedený hráčem z pozice mimo vyznačenou střeleckou zónu znamená diskvalifikaci.

Na základě součtu výsledných časů  převedených na body dle umístění z kvalifikačních disciplín „5x5“ a „Search & Destroy“ postoupí 20 nejlepších týmů do finále národního kola. V tomto národním finále budou opakovány obě disciplíny "5x5" a „Search & Destroy“. Tým s nejlepším finálovým časem převedeným na body dle umístění se stane absolutním vítězem národního kola s právem postupu do mezinárodního finále.  Při rovnosti bodů rozhoduje čas disciplíny "Search & Destroy".

Jaké zbraně a střelivo mohou být použity?
Národního kola soutěže se účastní soutěžní týmy s vlastními zbraněmi a střelivem.

Do soutěže mohou být použity pouze dlouhé elektrické zbraně schopné střelby jednotlivými ranami s maximální úsťovou rychlostí do 130 m/s měřeno s kuličkami 0,20g (tolerance max. +3 m/s). Kapacita zásobníku není limitována. Minimální délka zbraně při soutěžní střelbě musí být 580 mm (včetně vysunuté ramenní opěrky).

Povoleno je pouze použití plastových a BIO plastových kuliček ráže BB 6mm. Jmenovitá váha kuličky je omezena na 0,20 až 0,28 g. Zakázáno je použití kovových, keramických, tříštivých a nasvětlovacích kuliček.

Je zakázáno používat na zbrani zaměřovací doplňky, jako jsou puškohledy, kolimátory a lasery. Povolena jsou pouze mechanická mířidla.

Jak se do soutěže přihlásím?
Registrace soutěžních týmů budou spuštěny v sobotu 30. března 2019 v 9.00 hod. na serveru www.airsoftshop.cz. První kolo registrací bylo uzavřeno v pondělí 22. dubna v 9.00 hod.

Druhé kolo registrací aktuálně probíhá a to až do naplnění kapacity 10 přihlášených týmů.

Registrační poplatek ve druhém registračním kole je 700 Kč/soutěžní tým. Registrační poplatek musí být uhrazen nejpozději do 7 dnů od podání přihlášky. Týmu, jehož platba nebude v den konání potvrzena, nebude účast na turnaji umožněna.

Aktuálně je přihlášeno 21 soutěžních týmů.

Na co se mohu těšit na místě?
Kromě samotné soutěže bude v místě konání národního kola připravena prezentace Bohemia Air Soft a partnerů akce, prezentace náboru do Armády České republiky a i další případné doprovodné aktivity.

Co obdrží výherce národního kola?
Tým, který vyhraje národní kolo soutěže bude nominován na celosvětové finále na Tchaj-wanu. Od organizátorů soutěže obdrží zdarma letenky a bude mu na náklady organizátorů kompletně zajištěn pobyt v místě konání soutěže. Dále každý člen výherního týmu obdrží jednu pistoli G&G GTP9. Týmy, které se umístí na druhém a třetím místě obdrží od organizátorů soutěže věcné ceny.

Kdo pořádá tuto soutěž v ČR?
Národní kolo soutěže G&G Armament World Cup 2019 pořádá společnost Jan Šulc - Bohemia Air Soft (www.airsoftshop.cz) s podporou resortu Ministerstva obrany ČR.

Logo Ministerstva Obrany ČR

Národnímu kolu soutěže udělili osobní záštitu:
Mgr. Lubomír Metnar, ministr obrany České republiky

Mgr. Jana Černochová, předsedkyně výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR