Zdroj: https://airsoft.cz/co-je-to-airsoft/ne-zakazu-zbrani  •  Vydáno: 27.11.2015 11:24  •  Autor: Alfred

NE zákazu zbraní!

NE zákazu zbraní!POZOR: EU nám chce vzít naše zbraně a nejen ty ostré, ale postihnout chce i airsoft, paintball či jen pouhé repliky zbraní. Braňme se, dokud je čas!!!

Od teroristických útoků v Paříži uplynulo jen pár dní. Policie ještě nedopadla všechny jejich pachatele a nedokončila vyšetřování. Terorismus na území EU je dnes realitou, kriminalita roste a bezpečnostní situace ve světě se zhoršuje. Evropská komise má však ve věci jasno a útoky v Paříži si bere za záminku ve svém opakovaném tažení proti držitelům legálních zbraní.

Jinými slovy dle jejího názoru je třeba odzbrojit slušné a zákony dodržující občany EU. Nemá už rozhodovat ani skutečná „nebezpečnost zbraně“ v případě jejího zneužití, ale i jen pouhý vzhled, což komisi otvírá prostor k proti majitelům airsoftových zbraní, painball, řádně znehodnocené zbraně či jen pouhé repliky, makety a modely zbraní, které ani nikdy nebyly vyrobeny jako střelbyschopné. U řady z nich hrozí, reálné riziko, že budou převedeny do kategorie C, tedy mezi registrované zbraně, jejichž držitel bude muset mít zbrojní průkaz a také to znamená další možné restrikce k jejich používání, prodeji atd.

Seznamte se s návrhem nové směrnice 91/477/EEC o držení a kontrole zbraní, jak ji předkládá Evropská komise:
http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/13965/attachments/1/translations/?locale=cs


Obdobné návrhy předkládala Evropská komise již dříve a díky koordinovanému úsilí nejen všech držitelů legálních zbraní, ale i řady ostatních slušných občanů EU se jim podařilo zabránit. Naše úsilí musíme nyní znásobit a dát Evropské komisi i poslancům Evropského parlamentu znovu jasně vědět náš nesouhlas s tímto návrhem!

 

Napište svůj názor na tuto směrnici Evropské komisi. Vaše názory je komise povinna zpracovat a předložit spolu s návrhem Evropskému parlamentu a Evropské radě k posouzení při projednávání předmětných návrhů:

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/?fuseaction=feedback&docId=3085376&language=cs

Zapojte se do mezinárodní petice proti této směrnici:
https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

Přečtěte si otevřený dopis LEXu v této věci a zapojte se do jím organizované obrany našich práv:
http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2230-otevreny-dopis-zastancum-prava-na-drzeni-zbrani-v-cele-evrope

Zapojte se do aktivit mezinárodní aktivity Firearms United:

https://www.facebook.com/FirearmsUnited

Nic dosud není rozhodnuto. Společně můžeme vyhrát a zvrátit nesmyslný návrh Evropské komise tak, jako se to již v minulosti podařilo. Zapojit se, ale musí skutečně každý z nás!!! Oslovte svého europoslance, oslovte svého poslance a senátora. Dejte jim vědět váš nesouhlas!!!

Airsoft.cz